تبدیل ایده ها به فناوری های آنلاین و راه اندازی استارتاپ جدید آمیزه ای از هنر دیداری و بصری در کنار دانش پیاده سازی نرم افزار است. برای بدست آوردن نتیجه مطلوب باید دائما بروز بود و با دانش جدید آشنا. زمانی یک سیستم کارا خلق می شود که تیمی متشکل از تخصص های مختلف فناوری در کنار یکدیگر برای انجام هدفی واحد تلاش کنند.

شرکت ها و برندها از اهمیت استفاده از فناوری های آنلاین مانند نرم افزار های تحت وب ، حسابداری آنلاین ، مدیریت کسب و کار ، مدیریت ارتباط با مشتری و CRM ، باشگاه مشتریان ، طراحی وب سایت ، ساخت فروشگاه های اینترنتی ، ساخت و طراحی اپلیکیشن های موبایل ، دیجیتال مارکتینگ و سئو آگاه اند و همیشه بهترین ها را طلب می کنند. برای داشتن محصولی رضایت بخش ما در شرکت عصر نقره ای مراحل زیر را انجام می دهیم.

تجزیه و تحلیل:

  • اولین و مهم‌ترین بخش تولید یک نرم‌افزار تجزیه و تحلیل است. این امر بایستی توسط تحلیلگر ارشد سیستم انجام شود تا نیازهای سامانه مورد نظر شما کاملاً شناسایی شود و نرم افزار نهایی دقیقاً همان کارایی مورد نظر شما را داشته باشد. خروجی این بخش یک  سند فنی  شامل امکانات سیستم، معماری سیستم، تکنولوژی های مورد نیاز و … می باشد. مطمئن شوید که حتماً در هنگام تولید نرم افزار این امر برای شما انجام شود در غیر این صورت موفقیت ایده شما با چالشی جدی مواجه خواهد شد.
  •   طراحی اختصاصی و رابط کاربری:
    قبل از اینکه مرحله تولید نرم افزار و اپلیکیشن شروع شود بسیار مهم است که طرح گرافیکی آن (رابط کاربری یا یو آی – UI ) طراحی شود. این امر باید توسط متخصص طراح با تجربه (و حتی نه یک طراح خوب که تخصصش طراحی اپلیکیشن نیست) پیاده‌سازی شود و شما قبل از اینکه برنامه نویس کد نویسی را شروع کند بایستی نمایی از تمام صفحات و فرایند های نرم افزار و اپلیکیشن داشته باشید تا بتوانید نظر خود را اعمال کرده و از اینکه در نهایت همان چیزی که مد نظر شماست پیاده‌سازی شود مطمئن شود و مهم‌تر از دوباره کاری جلوگیری شود.
  • تجربه کاربری و کاربر پسند بودن:
    هدف از تجربه کاربری (یو ایکس – UX ) کارایی بهتر نرم افزار برای مشتری نهایی شماست به طوری که نرم افزار طراحی شده در استفاده کوتاه مدت برای وی گیج‌کننده نباشد و بتواند به راحتی با آن کار کند و در استفاده طولانی مدت نیز خسته‌کننده نباشد. اینکه اپ یو ایکس خوبی داشته باشد را بررسی متخصص مربوطه می‌تواند مشخص کند و گاهی حتی شما به عنوان صاحب ایده هم نمی‌توانید در این مورد به وضوح اظهار نظر کنید.
  • برنامه نویسی Native:
    اپلیکیشن نیتیو اپلیکیشنی است که در آن برنامه نویسی به زبان سیستم عامل دستگاه موبایل انجام شده است (برای اندروید، جاوا و برای آی او اس با سویفت) از این رو از نظر امنیت و کارایی در سطح بالایی قرار می گیرند. در مقابل اپلیکیشن های هیبرید با زبان مخصوص توسعه وب (مثل HTML و CSS و JavaScript) نوشته شده و فقط در قالب تلفن هوشمند باز می‌شوند. توسعه نیتیو به مراتب سخت تر است و برنامه نویسانی با سطح بالاتری می طلبد. همچنین زمان پیاده‌سازی بیشتر است و مهم‌تر از آن برای اندروید و آی او اس بایستی جداگانه برنامه نویسی شود که همه باعث افزایش هزینه‌ها می‌شود اما در نهایت می‌توانید از نظر امنیت و کارایی اپلیکیشن مطمئن باشید.
  • Web Service, API, Back End:
    در نهایت اپلیکیشن همانند یک پوسته عمل می‌کند و پردازش های اصلی در جای دیگری که همان بک اند نرم‌افزار شما -نرم افزاری که بر روی سرور قرار می‌گیرد و پنل مدیریت به آن متصل است- انجام می‌شود و اپلیکیشن به وسیله یک ای پی آی یا وب سرویس به آن متصل می‌شود و عمده بار سرعت و امنیت اپ شما بر عهده این بکند خواهد بود. مطمئن شوید که یک تیم متخصص و مجزا از تیم توسعه اپلیکیشن، بک اند و ای پی آی اپ شما را به شیوه ای اصولی پیاده‌سازی می‌کنند در غیر این صورت در صورت افزایش تعداد کاربران و بزرگ شدن مقیاس کارتان به مشکل بر خواهید خورد.
  • ارتقا پذیری و پشتیبانی:
    تولید نرم افزار و اپلیکیشن تنها گام اولیه موفقیت ایده شماست و در بسیاری از موارد شاید کوچکترین قدم! پس از آن، وقتی مشتریان شما اپلیکیشن را نصب می‌کنند امکاناتی را طلب می‌کنند که فقط در صورت افزودن این امکانات پله های موفقیت را پشت سر خواهید گذاشت. اینکه تیمی که اپلیکیشن را تولید کرده در کنار شما باشد بسیار با اهمیت تر از خود پروسه تولید است. از این رو توصیه همیشه به همکاری با یک شرکت است تا شخص و از بین شرکت ها سعی کنید اگر با شرکت های نوپا قصد همکاری دارید از اینکه این شرکت ها ۲ یا ۳ سال دیگر هنوز هم وجود دارند که شما را همراهی کنند مطمئن شوید.

ایده پردازی، رصد بازار و رقبا، بررسی قابلیت توسعه فنی طرح

پس از مطرح شدن ایده اولیه توسط مشتری ، از جنبه های مختلف ایده را با حضور مشتری مورد ارزیابی قرار می دهیم. برای این منظور طی یک یا دو جلسه با مشتری جلسات طوفان مغزی برگزار کرده و ایده را از نظر کارایی، سهولت استفاده، هوشمندی ، قابلیت توسعه، سایر رقبا و مدل پیاده سازی فنی ارزیابی خواهیم نمود. محصولات بزرگ اغلب با یک ایده اولیه شروع شده اند اما به مرور رشد می کنند. بنابریان پس از جلسات احتمال دارد به این نتیجه برسیم ایده قابلیت پیاده سازی به عنوان یک محصول رضایت بخش را ندارد و کار در همین مرحله متوقف خواهد شد. و البته بارها پیش آمده در همین مرحله ایده پروری چشم اندازهای روشنی برای تولید نرم افزار و ساخت اپلیکیشن حرفه ای روشن شده است.

تجزیه و تحلیل سیستم نرم افزاری و تهیه سند فنی ( Request For Proposal )

به تجربه اعلام می کنیم یکی از علل مهم شکست برخی از پروژه ها در عدم وجود همین مرحله نهفته است. در این مرحله باید به دقت توسط تحلیل گر سیستم در شرکت عصر نقره ای سندی فنی تهیه شود که مشتری دقیقا بداند در انتهای پروژه چه محصولی با چه ویژگی هایی را تحویل خواهد گرفت.

برای اینکه هدف نهایی پروژه فراموش نشود و قبل از شروع به طراحی و کدنویسی نقشه راه مشخص باشد ، برای داشتن یک محصول قوی باید یک نقشه از پیش تعیین شده داشت. این نقشه از درخواست ها و نیازهای مشتری که در قالب ایده اولیه مطرح می گردد شروع شده و با دیاگرام های موجودیت و روابط ( ERD ) خاتمه می یابد.

بنابراین فاز تجزیه و تحلیل مشخص می کند که دقیقا قرار هست با چه ابزاری به کجا برسیم! تمامی امکانات سیستم لیست شده و در قالب سند فنی تهیه می گردد. معماری دیتابیس و نمودارهای ERD که توسط مدیر فنی شرکت عصر نقره ای در ابتدا مشخص می گردد قلب راکتور نرم افزار شماست که می بایست قبل از شروع کدنویسی توسط تیمی خبره طراحی گردد.و در نهایت برای اینکه شمایل نرم افزار مشخص گردد پروتوتایپ کشیده می شود. پروتوتایپ نمای کار را تا حدود زیادی برای مشتری مشخص خواهد نمود.

پروتوتایپ ، طراحی رابط کاربری ( UI ) و تجربه کاربری ( UX )

در این مرحله با استفاده از نقشه راه سند فنی و طرح پروتوتایپ زده شده از قسمت قبل تیم متخصص UI در عصر نقره ای اقدام به طراحی و دیزاین نمای کار در اپلیکیشن و سایت خواهند نمود. استفاده از رنگ های جذاب متناسب با هویت بصری برند مشتری در دستور کار قرار خواهد گرفت. زیبایی کار و لذت داشتن یک محصول رضایت بخش به همراه تجربه کاربری ( UX ) خوب در این مرحله مشخص می گردد. هر چه بخش فنی و کدنویسی حرفه ای تر باشد نمای کار و UI باید نمایانگر این موضوع باشد. بدنه خودرو بنز باید به موتور آن بخورد!

برنامه نویسی زیرساخت و طراحی محصول نهایی

پس از طی مراحل فوق این بخش برنامه نویسان شرکت بر اساس اصول تعیین شده در سند فنی و با رعایت UI طراحی شده توسط دیزاینر ها شروع به برنامه نویسی محصول نهایی خواهند نمود. تیم فنی شرکت عصر نقره ای متشکل از برنامه نویسان مختلف در حوزه های وب، موبایل، هوشمند سازی، یادگیری ماشین، اینترنت اشیا و … بوده و همیشه خود را ملزم به بروز بودن و استفاده از تکنولوژی های روز می داند.

استقرار و انتشار محصول و تحلیل رفتار مخاطب

پس از پیاده سازی، محصول از جنبه های مختلف تست شده و آماده انتشار در مارکت های عمومی قرار می گیرد. پس از انتشار در مارکت ها شرکت عصر نقره ای در قالب قرارداد پشتیبانی رایگان 2 ساله اقدام به رفع مشکلات احتمالی در اسرع وقت نموده و با سیستم تیکتینگ و پشتیبانی 24 ساعته خود همیشه در دسترس خواهد بود. فرآیند تولید محصول و آپدیت آن از لزومات یک محصول رضایت بخش بوده بنابراین عصر نقره ای در بررسی بازخوردها و همکاری در توسعه محصول بر اساس رفتار مخاطب در کنار مشتری خواهد بود.

فرآیند و چشم انداز تولید

  1. دیزاین و وایفریم اولیه ( طراحی رابط کاربری و UX )
  2. پروتوتایپ
  3. تثبیت طرح
  4. شروع به طراحی رابط کاربری و دیزاین نهایی
  5. شروع کد نویسی
  6. مستند سازی داکیومنت
  7. انتخاب تکنولوژی پیاده مهندسی نرم افزار
  8. ساخت هسته اولیه نرم افزار بر اساس تکنولوژی پی اچ پی و دیتابیس مای اسکیول
  9. تست موبایل و دسکتاپ
  10. بررسی باگ های احتمالی و رفع آنها
  11. پیاده سازی دمو روی سرور تست
  12. انتقال به سرور میزبان و شروع استفاده از برنامه